Elmalı’da Ali Gürbüz rüzgarı esti

  ELMALI’DA ALTIN KEMER ALİ GÜRBÜZ’ÜN OLDU

   Antalya’nın Elmalı ilçesinde düzenlenen 671'inci Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık güreşleri finalinde Osman Kan’ı yenen Ali Gürbüz geçen yıl olduğu gibi bu yılda Başpehlivan oldu.

  Elmalı’da bu yıl 671'incisi düzenlenen Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, 8 Eylül Cuma günü Recep Gürbüz Stadı'nda alt boyların mücadeleleriyle başladı. 8-9-10 Eylül Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yapılan güreşlere güreşsever seyirciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Güreşlerin son gününde ise final heyecanı yaşandı. Başpehlivanlık final mücadelesinde yarı finalde Kürşat Şevki Korkmaz’ı mağlup eden Osman Kan ile Mustafa Batu’yu yenen Ali Gürbüz karşılaştı. Rakibini Osman Kan’ı yenen Ali Gürbüz, 671'nci Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanlığını geçen yıl olduğu gibi bu yılda kazandı.

18749da0-07c9-4eda-84d4-53c35d3197cb

ELMALI ER MEYDANI ALİ ALİ DİYE İNLEDİ

SOKAK HAYVANLARI BAKIMEVİ’NE ÖĞRENCİLERDEN ZİYARET SOKAK HAYVANLARI BAKIMEVİ’NE ÖĞRENCİLERDEN ZİYARET

Ali Gürbüz, ilk turda Erkan Ertan’ı, 2. turda Serhat Gökmen’i, 3. turda Osman Aynur’u, 4. turda Enes Doğan’ı, 5. turda çeyrek finalde İsmail Balaban’ı, 6. turda yarı finalde Mustafa Batu’yu, 7. turda finalde Osman Kan’ı yenerek geçen yıl olduğu gibi bu yılda Altın kemere ulaştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Elmalı Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettiği Türk’ün ilk er meydanı 671. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 3 gün sürdü. 8 Eylül 2023 Cuma günü başlayan güreşler, 10 Eylül 2023 Pazar günü sona erdi. Elmalı Yeşil Yayla Yağlı Pehlivan Güreşlerine 71 Başpehlivan katıldı. Güreşlere değişik kategorilerde 1133 pehlivanın katıldığı güreşler birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. 671’inci Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde toplam 71 Başpehlivanın mücadele ettiği başpehlivanlık final karşılaşmasında Ali Gürbüz ile Osman Kan karşılaştı. Final karşılaşmasında Osman Kan’ı yenen Ali Gürbüz geçen yıl olduğu gibi bu yılda başpehlivanlığı kazandı. Elmalı İlçesi İlçesi’nde Recep Gürbüz Stadında yapılan bütün karşılaşmalarda seyircinin Ali Gürbüz’e büyük bir desteği vardı. Stad adeta Ali Gürbüz sesleriyle inledi. Seyircinin büyük desteği ve Ali Gürbüz’ün de yaptığı birbirinden güzel güreşlerle stadı dolduran seyirciler güreşlere doydu. Türkiye’nin 4 Büyük güreşinden biri olan ve Türk’ün ilk er meydanı Elmalı’da altın kemeri geçen yıl olduğu gibi bu yılda kazanan Ali Gürbüz seyircilerden tam not alarak kalplerinde taht kurdu. Elmalı ağalık ihalesini 14 milyon 7 bin TL ile Hakan Çetin geçen yıl olduğu gibi bu yılda açık artıma usulü yapılan güreş ağalığını kazanarak Elmalı Güreşlerinin tekrar ağası oldu.

   Toplam 64 pehlivanın katıldığı Minik-1 Boy’da Muğla’dan Yusuf Ziya Ataçocuğu birinci, yine Muğla’dan Şerif Ali Efe Yörük ikinci, Muğla’dan Oğuz Tahancı ve Antalya’dan Burak Memiş üçüncülüğü paylaştı.  69 pehlivanın katıldığı Minik-2 Boy’da Antalya’dan Orhan Ceylan birinci, Muğla’dan Malik Efe Akaya ikinci, Antalya’dan Arif Bulut ile yine Antalya’dan Hüseyin Çınar üçüncülüğü paylaştı. 56 pehlivanın katıldığı Teşvik-1 Boy’da ilk 3 sıra Antalyalı pehlivanları oldu. Antalya’dan Anıl Efe birinci, Antalya’dan Kamal Enes Önder ikinci, Antalya’dan Yiğit Bulluç ile yine Antalya’dan Ramazan Öztunç üçüncülüğü paylaştı. 63 pehlivanın katıldığı Teşvik-2 Boy’da Antalya’dan Celal Bayar İşlek birinci, Muğla’dan Enes Faik Canavarcı ikinci, Antalya’dan Erdoğan Alkan ile yine Antalya’dan Onur Barca üçüncülüğü paylaştı. 86 pehlivanın katıldığı Tozkoparan Boy’da Kocaeli’nden Mustafa Ekin birinci, Yalova’dan Muhammet Mustafa Kalyon ikinci, Antalya’dan Oğuzhan Süleyman Sunar ile Ankara’dan Buğrahan Topçu üçüncülüğü paylaştı. 102 pehlivanın katıldığı Ayak Boy’da İstanbul’dan Arda Armutlu birinci, Antalya’dan Ramazan Torun ikinci, yine Antalya’dan Ebul Faruk ile Denizli’den Serhat Abay üçüncülüğü paylaştı. 104 pehlivanın katıldığı Deste Küçük Boy’da Muğla’dan İsmail Sait Işıklı birinci, Manisa’dan İsmail Gençer ikinci, Kocaeli’nden Barış Kemal ile İstanbul’dan Osman Gökçen üçüncülüğü paylaştı.85 pehlivanın katıldığı Deste Orta Boy’da İstanbul’dan Oğulcan Yurdakul birinci, İstanbul’dan Özer Özgür Aslan ikinci, yine İstanbul’dan Serkan Tarım ile Antalya’dan Ramazan Özen üçüncülüğü paylaştı. 72 pehlivanın katıldığı Deste Büyük Boy’da Çanakkale’den İlkay Akdağ birinci, Antalya’dan Serhat Atalay ikinci, Bursa’dan Onur Keskin ile Edirne’den Cenk Akpınar üçüncülüğü paylaştı. 142 pehlivanın katıldığı Küçük Orta Küçük Boy’da Bursa’dan Alperen Tatar birinci, Antalya’dan Erol Bursa ikinci, yine Antalya’dan Alper Önal ile Yalova’dan Berk Avcı üçüncülüğü paylaştı.63 pehlivanın katıldığı Küçük Orta Büyük Boy’da İstanbul’dan Engir Atar birinci, Edirne’den Emre Ayyıldız ikinci, Bursa’dan Ömer Kayan ile Kocaeli’nden Oğuzhan Ünal üçüncülüğü paylaştı. 78 pehlivanın katıldığı Büyük Orta Boy’da Balıkesir’den İhsan Derim birinci, Antalya’dan Uğur Şimşek ikinci, Samsun’dan Osman Tokgöz ile Antalya’dan Celal Bayar Çilenker üçüncülüğü paylaştılar. Toplamda 78 pehlivanın katıldığı Başaltı Boy’da Kocaeli’nden Seçkin Duman birinci, Samsun’dan Kemal Şahin ikinci, Antalya’dan Hasan Güzeller ile yine Antalya’dan Serhat Elvan ise üçüncülüğü paylaştı. Toplam 71 pehlivanın katıldığı Baş Boy’da ilk 3 sırayı Antalyalı Başpehlivanlar paylaştı.  Antalya’dan Ali Gürbüz birinci, Antalya’dan Osman Kan ikinci, Antalya’dan Mustafa Batu ile yine Antalya’dan Kürşat Şevki Korkmaz ise üçüncülüğü paylaştılar.

Editör: ADEM AYDIN