Kazakistan Cumhuriyeti'nin Milli Dombra Günü münasebetiyle, Türk halklarının geleneksel çalgısı olan Dombra’nın anıtı Kepez ilçesinde bulunan Jambıl Jabayev parkına tören ile yerleştirildi. Törende konuşan Antalya Valisi Şahin, “ Bugün kardeşlerimizle tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Güçleneceğiz, büyüyeceğiz, dünyaya tekrar barış ve adaleti getireceğiz.” dedi.

   İki asrın ozanı ve sözlü gelenek şiirinin ustası olarak bilinen ünlü Kazak ozanı Jambıl Jabayev’in ismini verdiği parka yerleştirilen Dombra anıtının açılışı tören ile gerçekleştirildi. Törene Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev,  Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Kazakistan Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, Kazak heykeltraş Murat Mansurov ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KARDEŞLERİMİZLE  BULUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Türk kültürünün özü olan Kazak kardeşlerimizle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Şahin, “Bizim kültürümüz bin yılları aşan bir yolculukla Orta Asya’dan Adriyatiğe, Adriyatik’ten Pasifiğe kadar ulaşarak geniş bir kardeşlik köprüsü oluşturdu. Bugün kardeşlerimizle tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

   Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bugün Sovyet Rusya dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. Devlet olarak bu dostluğa ihtiyacımız var. Fakat yarın ne olacağını kimse kestiremez. Tıpkı Osmanlı İmparatorluğu gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan İmparatorluğu gibi parçalanabilir. Bugün elinde sımsıkı tuttuğu milletler, avuçlarından sıyrılabilirler. Dünya yeni bir dengeye ulaşabilir. İşte o zaman Türkiye, ne yapacağını bilmelidir. Bizim bu dostumuzun yönetiminde dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Onları arkalamaya hazır olmalıyız. Hazır olmak yalnız o günü susup beklemek değildir, hazırlanmak lazımdır. Milletler, buna nasıl hazırlanırlar? Manevi köprülerini sağlam tutarak. Dil bir köprüdür, inanç bir köprüdür, tarih bir köprüdür. “ sözlerini hatırlatan Vali Şahin, “O kavuşma günü 1990’lı yılların başında geldi. Kardeşlerimizle tekrar buluştuğumuz için çok mutluyuz ve gururluyuz.” ifadelerini kullandı.

DÜNYAYA TEKRAR BARlŞ VE ADALETİ GETİRECEĞİZ

FİNİKE-DEMRE-KAŞ ÇEVRE PLATFORMUNDAN DEMRE BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET FİNİKE-DEMRE-KAŞ ÇEVRE PLATFORMUNDAN DEMRE BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Türk milletinin barışsever bir millet olduğuna dikkat çeken Vali Şahin, “Dombra’nın müziğini duyunca ya da kurt işaretini görünce sanki Atilla tekrar kapılarına dayanacakmış, Sultan Süleyman tekrar Viyana önlerine gelecekmiş gibi korkanlar var. Korkmalarına gerek yok. Biz barışsever bir milletiz. Ancak, düşmanlarımızın korkması çok normal. Büyük Türkiye yüzyılı geldi. Güçleneceğiz, büyüyeceğiz ve dünyaya tekrar barış ve adaleti getireceğiz.” dedi.

   Vali Şahin ayrıca törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.

Editör: ADEM AYDIN