Antalya'nın yemek kültürü arasında önemli bir yeri olan Antalya'ya özgü çok çeşitli rengârenk reçellerin hazırlanış tarifleri kitap oldu. Kitabın satışından elde edilecek gelir ise deprem bölgesindeki kız öğrencilere burs olacak.

Falez Rotary Kulübü ile Kaleiçi Rory Kulübü işbirliğinde, Olcay Okutan - Yükselan Selek'in de derlemesi ve de Antalyalı 35 anlatıcı kadının tarifleriyle hazırlanıp bastırılan 'Antalya Reçelleri' adlı bol fotoğraflı 40 çeşit reçelin yer aldığı 90 sahifelik kitabın tanıtımı Kaleiçi semtindeki bir otelin bahçesinde gerçekleşti. Tanıtım etkinliğine ilgi oldukça yoğun oldu.

CAM PİRAMİT'TE YILBAŞI FESTİVALİ CAM PİRAMİT'TE YILBAŞI FESTİVALİ

İNGİLİZCE DİLDE DE BASILACAK

Etkinliğin açılış konuşmalarını Kaleiçi Rotary Kulübü'nün dönem başkanı Nassif Hammati, Falez Rotary Kulübü'nün dönem başkanı Cansev Pilavcı, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İsa Güzel, 'Antalya Reçelleri' adlı kitabın derleyicileri Olcay Okutan, Yükselan Selek, yaptı. Okutan ile Selek, Türkçe baskı kitabın hazırlanma sürecini anlattı, "Antalyalılara miras olacak kitabımız önümüzdeki günlerde de İngilizce dilinde basılacak, ihracat yapan şirketlere hediye olarak gönderilecek. Antalya'nın markası yurt dışında taşınmış olacak" dedi.

REÇEL TARİFİ FOTOĞRAFLANDI

Derleyicilerden Olcay Okutan, Yükselan Selek, kitapta yer alan reçel tariflerinin profesyonel fotoğraflarının tarihi Kaleiçi semtindeki Antalya'nın ilk simitçisinin isminin yaşatıldığı 'Simitçi Mıstık Galerisi'nde Antalyalı kadınların anlatımlarına uygun olarak aşama, aşama çekildiğini belirtti. Okutan, 'Antalya Reçelleri' adlı kitabın ilk etapta 2000 adet basıldığını da hatırlatıp, 'Antalya Reçelcisi' markası ile ikinci kuşak şirketin başında yönetici olan Ebru Kocaacar'ın da 1000 adetine sponsor olduğunun da altını çizdi. Selek ise " Kitabın satışından elde edilecek gelir deprem bölgesindeki kız öğrencilere burs olacak" diye konuştu.

40 ÇEŞİT REÇELİN TARİFİ

Etkinlikte, davetlilere Antalya'ya özgü 40 çeşit reçelin tadımlık ikramı da yapıldı. Kitabın ilk sayfasında Şadok (Pomelo) kabuğundan üretilen reçel yer aldı. Ahududu, elma, vişne, turunç, kamakat, kabuklu mandalina, portakal, gül, çilek, kuru incir, kayısı, patlıcan, kuşburnu, acı biber, ayva, sakız kabağı, karpuz, üzüm, karabaş otu, bergamut, yaban mersini, kabuklu limon gibi birçok reçelin ayrıntılı hazırlanış tariflerine yer verildi.

Reçel tariflerini yapan anlatıcı kadınlarında bir araya geldiği etkinlikte, 'Antalya Reçelleri' adlı kitabın oluşumuna katkıda bulunanlara teşekkür belgesi sunuldu.

Editör: ADEM AYDIN