Genel

AKSU'DA BAŞPEHLİVAN MEHMET YEŞİL YEŞİL OLDU

  Aksu Belediyesi 9. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil oldu. Güreş ağalığı ihalesini ise iş insanı Şahin Harun Kırbıyık kazandı.

Bu yıl 9. kez gerçekleştirilen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında, 19 Ekim Cumartesi akşamı ANFAŞ Fuar Alanı önünde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in destekleri ile gerçekleştirilen, Ozan Ali Ateş ve Zara konseri ile başlayan 9. Aksu Geleneksel Yağlı Güreşlerine bölge halkı yoğun ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinde güreş severler tribünleri doldururken, bine yakın güreşçi er meydanında mücadele etti.

Güreşlere; Antalya Milletvekilleri Aykut Kaya, Mustafa Erdem, Aliye Coşar, Cavit Arı, Hilmi Durgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, İl Kadın Kolları Başkanı Necla İnci Bayrak, Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Güreş Ağası Şahin Harun Kırbıyık , Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Serik Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul, Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, Kepez Belediye Başkan Vekili Adnan Kabaağaç, önceki dönem Antalya milletvekili Tuncay Ercenk, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Kemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlkay Kaya, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri

sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, Olimpiyatlarda ülkemize gümüş madalya kazandıran milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ve çok sayıda davetli ile güreş sever katıldı.

Tüm gün kıran kıra geçen güreşlerde finalde Ali İhsan Batmaz ile Mehmet Yeşil Yeşil mücadele etti. Ali İhsan Batmaz'ı yenen Mehmet Yeşil Yeşil başpehlivan oldu. Üçüncülüğü ise Osman Kan ve Yusuf Can Zeybek paylaştı.

Güreş ağalığı ihalesine ise yedi iş insanı katıldı. Ağalık ihalesini 3 milyon 750 bin lira ile mevcut Güreş Ağası Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Harun Şahin Kırbıyık kazandı.

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım güreş sonrasında şunları söyledi; "9. Aksu Yağlı Güreşlerini ve konser etkinliklerini başarılı bir organizasyon ile gerçekleştirdik. Başpehlivanlığı kazanan hemşehrimiz Mehmet Yeşil Yeşil ve dereceye giren diğer tüm pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e, Güreş Ağamız Şahin Harun Kırbıyık’a, katkı sağlayan iş insanlarımıza, başkan yardımcılarımıza, meclis üyelerimize, birim müdürlerimize ve tüm personellerimize teşekkür ederim" dedi.

Aksu Belediyesi 9. Yağlı Güreşlerinde dereceye giren sporcular şöyle;

BAŞ BOYU

1. Mehmet Yeşil Yeşil

2. Ali İhsan Batmaz

3. Osman Kan

3. Yusuf Can Zeybek

BAŞALTI BOYU

1. Celal Bayar Çilenker

2. Serkan Duman

3. İmran Vardi

3. Recep Üstündağ

BÜYÜK ORTA BOYU

1. Yılmaz Borucu

2. Yusuf İslam Taş

3. Atahan Eser

3. Muhammet Can Kuzay

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOYU

1. Ömer Bulut

2. Erol Bursa

3. Kemal Berke Kaya

3. Alper Önal

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK BOY

1. Ziya Alp Selvi

2. Ömer Sefa Ercivan

3. Hasan Güler

3. Zeki Can Erdem

DESTE BÜYÜK BOYU

1. Süleyman Barış Çarpıcı

2. Orhan Gezer

3. Mustafa Naz

3. Mehmet İnceoğlu

DESTE ORTA BOYU

1. Ebul Faruk Çakır

2. Halil Ceylan

3. Muhammed Can Karakuş

3. Tuğrulkan Akçil

DESTE KÜÇÜK BOYU

1. Oğuzhan Süleyman Sunar

2. Ferhat Duman

3. Efe Şahan

3. Yusuf Tosun

AYAK BOYU

1. Mustafa Yıldız

2. Ali Mert Uçtu

3. Arda Sülek

3. Celal Bayar İşlek

TOZKOPARAN BOYU

1. Mustafa Yanmaz

2. Ramazan Karaçavuş

3. Muhammet Ceyhan

3. Selim Madsar

TEŞVİK İKİ BOYU

1. Yusuf Sayıcı

2. Orhan Çetin

3. Orhan Ceylan

3. Süleyman Efe Kara

TEŞVİK BİR BOYU

1. Nasuf Epçin

2. İsmail Korkmaz

3. Muhammet Mithat Ercan

3. Süleyman Ateş

MİNİK İKİ BOYU

1. Cahit Hamza Aysel

2. Turgut Tuğra Arı

3. Abdullah Tıraş

3. Ali Alperen Kılınç

MİNİK BİR BOYU

1. Mehmet Efe Şen

2. Cengizhan Uzunoğlu

3. İbrahim Çınar Dündar

3. Fahrettin Efe Taş