ACI BAŞLAYAN MAÇ TATLl 'SON'LA BİTTİ

   Acı başlayan maç tatlı 'son'la bitti

Deplasmanda ilk galibiyetimizi İzlanda almayı başardık. Sadece o değil 3 gün önce oynanan Karadağ'ı kilit isim İrfan Can'la geçerken, yine karşılaşmanın kilit isimlerinden biri olan İrfan Can İzlanda maçının da kilit isimlerinden biri olmayı başardı.

Daha önce karşılaştığımız maçta Kerem Aktürkoğlu'nun 3 golle yıldızlaştığı İzlanda maçını bu kez deplasmanda oynadık. Maça da kötü başladık henüz dakikalar dolmadan golü kalemizde ne  i gördük. Maç tatlı başlamamıştı.

3 gün önce oynadığımız maçta Samsun'da sonuna kadar mücadele ederek zor olan bir Karadağ defansını kilit isim olan İrfan Can ile geçmiştik. Üstelik tek kaleye yakın oynamamıza rağmen, bir türlü gol gelmiyordu. Sonunda seyirci ve milli takımın baskılı futbolu sonucunda 1-0 kazanmayı başardık. Aslında burada oynanan futbol galibiyetlerin habercisi diye düşündük.

3 gün sonra tarihimizde ilk defa deplasmanda buz gibi bir havada oynanan karşılaşmayı ısıtmayı da başardık. İlk dakikalarda yenen talihsiz golden sonra Milli Takım baskılarını artırmak için elinden geleni yaptı. Tabi bu arada kontrataklar da kalemizde tehlikeler de yaşamaya başladık. Neyse de ilk yarıda yediğimiz gole bir türlü karşılık veremedik. En azından gol yemeyelim ve devreyi 1-0 geride kapatmaya razı olduk.

İkinci yarı ile zemine alışınca daha da iyi oynamaya başladık. Hatta iyi oynadıkça kalemizde pozisyonda gördük. Bir türlü istenilen gol gelmiyordu…

Bu arada bir penaltı kazandık. Penaltı kararının verilmesi uzun sürdü. Burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum. İtirazdan gereksiz sarı kartlar yiyoruz lütfen bu konuya futbolcular dikkat etsin. Hakem biraz bekleyin inceleme sürüyor diyor... Ayrıca bazı pozisyonlarda takdir haklarını da İzlanda'dan yana kullanmasına rağmen, hakem penaltı kararı verildi.

Topun başına Kaptan Hakan Çalhanoğlu geçti. Dakika 54 Hakan çok düşünceli görünüyordu. Hakan penaltıyı kullandı ve kullanırken düştü ve çift ayak vuruşu nedeniyle penaltı geçersiz sayıldı.

Bu arada İrfan Can Kahveci, Hakan'a dedi ki, “sen merak etme ben halledeceğim” dedi.  Ve dediği gibi de yaptı. 62. dakikada en iyi yaptığı şeylerden biri olan, ceza sahasının dışından kendi takımında kaç kez attığı gollerden birini denemeye karar verdi ve durumu 1-1 getirmeyi başardı.

Bu golle beraber İzlanda'nın da yeniden oyuna hareketlilik kazandırması ile kalemizde gol pozisyonları yaşarken, Uğurcan'ın başarılı kurtarışlarının yanı sıra defans oyuncularının kritik pozisyonları kale çizgisinden kurtarışlarıyla Allah'tan kalemizde gol görmedik!..

Bir de bu gol ve golleri attıktan sonra koruyamama durumunu iyice bir gözden geçirmek gerekiyor!..

Bu kez 67. dakikada yine bir penaltı oldu. Penaltıyı bu kez yine Hakan kullandı ama bu kez aynı hatayı tekrarlamadı ve takımını 2-1'lik galibiyet taşımayı başardı Kaptan...

Bu durumda İzlanda'nın yaptığı değişikliklerle bir ara oyunu eline alır gibi oldu. Hatta kalemizde pozisyon üzerine pozisyon yiyorduk. Bir türlü kalemizden topu uzaklaştıramıyorduk. Kalan dakikalarda çok zor geçecek gibiydi.

Bu arada sonunda Montella da değişiklik yapmaya karar verdi. Değişikliklerle beraber hızlı kanat oyuncularımızın başarılı çıkışları sayesinde Milli Takımın gözbebeği Arda Güler devreye girdi. 88. dakikada takımını rahatlatan golü İzlanda kalesine göndermeyi başardı. Arda Güler'e de bir şey hatırlatmak istiyorum. Neden şut atmıyorsun. Halbuki böyle zeminlerde yerden ve sert vursan veya yüksekten daha önceden attığın gibi neden şut atmıyorsun?..

Bu kadar kötü zeminde oynanan maçlarda uzaktan şutlar etkili olur. Ama ne yazık ki, bunları sonradan denemeye başladı Milli Takım. Türk'ün aklı sonradan gelir hesabı. Bu kez İzlanda'nın belalısı Kerem Aktürkoğlu'nun da aklına şut atmak geldi ve 90+5. dakikada takımı daha da rahatlatan golü geldi ve karşılaşmayı 4-2 kazanmayı başardık.

Tarihimizde ilk kez İzlanda'yı deplasmanda da yenmeyi başardık. Daha önceki yıllarda bu futbolcuların adı hep 'son' ile bitiyordu ya. Bize de acı sonu yaşatıyorlardı. Şimdi acı 'son'u yaşayan İzlanda oldu. Bizim için de tatlı 'son' oldu.

Evet her futbolcuya ayrı ayrı parantez açmak gerekiyor ama, bütün takımı ayrıca canı gönülden tebrik ediyorum. Sadece şımarmadan sonuna kadar mücadele edilince kazanılmayacak maç yoktur diye düşünüyorum. En azından sonun kadar mücadele etmek rakibe korkulu anlar yaşatmak da çok önemlidir!..