CHP’Lİ AV. CAVİT ARI; “BİR AN ÖNCE KORKUTELİ’NDE 19 MAHALLEDEKİ LİSE ÖĞRENCİLERİ TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINA ALINMALIDIR.”

    Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla Antalya Korkuteli’nde 19 mahallede bulunan lise öğrencilerinin taşımalı eğitim kapsamından çıkarılmasını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e vermiş olduğu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyarak basın açıklaması yaptı.

KORKUTELİ’NDE 19 MAHALLE ÖĞRENCİSİ EĞİTİMDEN GERİ KALACAKTIR.

KUMLUCALl ÇİFTÇİLER BİZE İKİ AY SU VERSİNLER YETER KUMLUCALl ÇİFTÇİLER BİZE İKİ AY SU VERSİNLER YETER

Av. Cavit ARI; “Korkuteli’nden tarafıma birçok konuda şikâyetlergelmektedir, Bunlardan en önemlisi taşımalı eğitimle ilgili olanıdır.

Ülkemizde 1.200.000 öğrencimiz taşımalı eğitimden faydalanmaktadır.Bizim için önemli olan öğrencinin yerinde, yani köyünde, beldesinde eğitim görmesidir ve biz bunu savunuyoruz ve savunmaya da devam edeceğiz.Korkuteli’nde ilkokul ve ortaokul düzeyinde öğrencilerimizin tamamının taşımalı eğitim sistemi kapsamına alındığı ve merkeze taşındığını biliyoruz.

Ancak 19 mahallemizde lise öğrencilerinin merkeze taşınmaları kapsamından çıkarıldığı ifade edilmektedir. Bu durum çocukların mağduriyetine yol açacaktır. Merkezde yurt var oralarda kalsın denilerek yurtlara yönlendirilmesini ve bu çocukların taşınmasından vazgeçilmesini doğru görmüyoruz. Bu durumda parası olan aile, çocuğunu Korkuteli merkezdeki liseye gönderebilecek; ancak yurtlara vermek istemeyen ya da çocuğunu başka yerlerde barındırmak istemeyen veliler belki de çocuklarını eğitimden geri çekecekler. Böylelikle Korkuteli’nde 19 mahalle öğrencisi eğitimden geri kalacaktır bu kabul edilebilir bir yaklaşım değildir.

Bizim için doğru olan çocukların taşınması akşam evlerinde ailesiyle aynı ortamda kalmasıdır. Ancak şimdi lise öğrencilerinin taşınmaktan vazgeçilmesi bu çocukları mağdur edecektir. Ailelerinden uzaklaştıracaktır. Parası olan veli belki de çocuğunu kendi planıyla gönderecek. Olmayan da çocuğunu eğitimden çekme durumuyla karşı karşıya kalabilecektir” dedi

BU YANLIŞTAN VAZGEÇİN ÖĞRENCİLERİMİZİN, AİLELERİMİZİN VE ESNAFIMIZIN MAĞDURİYETİNE SON VERİN.

Av. Cavit ARI; “Diğer bir noktada ise esnafımız mağdur olacaktır Çünkü esnafımız ona göre yatırımını yapmış, araçlarını almıştır. Lise öğrencilerimizin taşımalı eğitim dışına çıkarılmasıyla esnafımızda eksik öğrenci taşırdığı için mağdur olacaktır.Bu durum öğrencilerimiz, ailelerimiz ve hem de esnafımız için mağduriyet yaratacaktır.

 Buradan İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve İlçe Kaymakamımıza bu çocuklar adına seslenmek istiyorum. Lise öğrencilerinin taşımalı eğitim kapsamına alınması ve bu çocukların da taşınarak evinden alınarak tekrar evine bırakılması gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum. Bir an önce bu durumum düzeltilmesi, oluşacak mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için konunun takipçisi olacağız.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Editör: ADEM AYDIN