Kültür şöleni başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl “İnsan Olmak” temasıyla 14’üncüsü gerçekleştirilen Antalya Kitap Fuarı kapılarını açtı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, 271 yazar, 225 ulusal ve uluslararası yayınevi ile Antalyalı yerel yazarlara ev sahipliği yapan fuarın, söyleşi ve imza günleriyle Antalyalılara kitap dolu 10 gün yaşatacağını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 25 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 14. Antalya Kitap Fuarı törenle kapılarını açtı. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine; Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, yazarlar, STK başkanları, muhtarlar, yayın evleri temsilcileri, çok sayıda öğrenci, kitapsever ve Antalyalılar katıldı.

TEBRİK EDİYORUM

Antalya Valisi Hulusi Şahin, açılışta yaptığı konuşmada Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın üniversitede Türk İdare Tarihi dersinde hocası olduğunu söyledi. Ortaylı’nın kendilerine ‘iyi bir idareci mutlaka iyi bir okur olmalıdır’ dediğini hatırlatan Şahin, “Gerçekten iyi bir entelektüel iyi bir idareci olur, iyi bir doktor olur, iyi bir mühendis olur, iyi bir öğretmen olur. Ne olursanız olun iyi bir okur olmanız lazım. İşte bu kitap fuarı bu işe yarar. Ben Büyükşehir Belediyemizi Kitap Fuarı’nı 14 yıldır büyük bir emekle buralara taşıdığı için tebrik ederim. Ellerinize sağlık, devamı daha fazla gelişerek gelmeli, büyümeli diyorum” dedi.

HER YIL ARTAN ZİYARETÇİ SAYISI           

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, 14 yıldan bu yana, pandemi dönemi dahil aralıksız devam eden ve belediye eliyle düzenlenen Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Antalya Kitap Fuarı’nı bir kez daha kitapseverlerle buluşturuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Özdemir, her yıl daha fazla ziyaretçi ağırlayan fuarın geçen yıl 1 milyon 11 bin 176 ziyaretçi sayısı ile kapılarını kapattığını hatırlattı.

TEMASI İNSAN OLMAK

14. Antalya Kitap Fuarı’nın 271 yazar, 225 ulusal ve uluslararası yayınevi ile Antalyalı yerel yazarlara ev sahipliği yapacağını kaydeden Büşra Özdemir, “Birbirinden değerli yazarlarımızın düzenleyeceği söyleşi ve imza günleri ile Antalyamız kitap dolu 10 gün yaşayacak. Her yıl farklı bir tema ile düzenlenen fuarımızın bu yılki teması da “İnsan Olmak.” Her gün yaşadığımız olaylar, duyduğumuz ve izlediğimiz haberlerle insan olmayı sorgular hale geldiğimiz bir dönemde fuarımızın bu temayla düzenleniyor olmasının son derece anlamlı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu,

FUAR ANTALYA İÇİN İLERLEME

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ise Büyükşehir Belediyesi tarafından 14’üncüsü düzenlenen Antalya Kitap Fuarı’nı Antalya için bir ilerleme olarak gördüğünü ifade ederek, “Bundan sonraki kademe devamlı tiyatro salonları opera ve orkestradır” dedi. Antalya’yı sadece bir turizm merkezi olarak görmemek gerektiğini söyleyen Ortaylı, “Bu memleketin en büyük zenginliği turizm değildir önce tarihidir. Arkadan coğrafyasıdır. Gençlerimize bu şuuru kitaplar verir. Edebiyat okuduğunuz taktirde kitapları sessiz bile okusanız en azından şu gençliğimize musallat olan kötü artikülasyonlu kötü Türkçe ortadan kalkar”  ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri 14. Antalya Kitap Fuarı’nın açılış kurdelasını keserek, stantları ziyaret etti, kitapseverlerle bir araya geldi.

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ YAZARLAR

Fuarda, İlber Ortaylı, İsmail Küçükkaya, İclal Aydın, Ümit Özdağ, Gani Müjde, Tuna Kiremitci, Doktor Dilek Kaya İmamoğlu, Barış Terkoğlu, Timur Soykan, Saygı Öztürk, Hidayet Karakuş, Erol Mütercimler, İnci Aral, Kemal Varol, Enver Aysever, Ahmet Telli gibi birbirinden değerli yazarlar Antalyalı kitapseverler ile buluşacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de iki kitabını okurları için imzalayacağı fuar, sabah 10.00 akşam 20.00 saatleri arasında açık olacak. İlçe belediyelerin de katkılarıyla 19 ilçeden öğrencilerin fuarı ziyaret etmesi sağlanacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CUMHURİYET BAYRAMI KONSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CUMHURİYET BAYRAMI KONSERİ

Editör: ADEM AYDIN