ŞEHİTLİKLER VE MEZARLIKLARDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

   Antalya’da Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıklara giden vatandaşlar ve şehit yakınları gözyaşı dökerek, kaybettikleri yakınlarının mezarları başında hem dua edip andı, hem de mezarlara bakım yaptı.

GÖZLERİNİZİ GÜNEŞ IŞIĞINDAN KORUYUN... GÖZLERİNİZİ GÜNEŞ IŞIĞINDAN KORUYUN...

c64b314eec6e85906b74ed72efb6cdd8

   Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Mezarlığı'nda ve Antalya Garnizon Şehitliği'nde Ramazan Bayramı öncesi ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Yakınlarını kaybeden vatandaşlar ve şehit yakınları, arife günü mezarlığa gelerek dua etti. Şehit yakınları ve vatandaşlar, mezarların bakımını yaptı, Kuran-ı Kerim okudu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ise mezarlık girişinde çiçek fidesi dağıttı. Belediye yürüyemeyecek durumda olan ya da mezarı uzak olan vatandaşlar için ise elektrikli golf aracı tahsis ederek ulaşımlarını sağladı.

e186ac4a8c24c00586e0d227f4196348

HAYAT BÖYLE DEVAM EDİP GİDİYOR

   Bayram öncesi 1999 yılında İstanbul'da helikopterin denize düşmesi sonucu şehit düşen Plt. Tğm. Alper Balcı'nın mezarını ziyaret eden baba Mehmet Balcı, "Zor bir durum. Allah kimseye böyle acı vermesin. Hayat böyle devam edip gidiyor" dedi. 

'40 YILDIR ZİYARETİNE GELİYORUM'

   Kardeşi Jandarma Çavuş Akil Demiral'ın 1981 yılında Tunceli Çemişkezek'te çatışmada şehit düşerek Antalya'nın ilk şehidi olduğunu söyleyen Ali Demiral, "Her bayram öncesi muhakkak ziyaretine geldiğimiz gibi bu bayram öncesi de geldik. Diyecek bir şey yok. 1981 yılında Tunceli Çemişkezek'te şehit oldu. Ne yapalım ne annemiz ne babamız yaşadı. 40 yıldır hep ziyaretine geliyorum" diye konuştu.

Editör: ADEM AYDIN