İki gün önce saat 22:00 civarı Kaş İlçesi'nin Yeşilköy Mahallesinden dönerken on kadar Scooter tarzı yani bölgemizde çok rağbet edilen tarzdaki motorlu gencin arka arkaya birbirini takip ederek karşımdan geldiği gördüm. Hızlıydılar, gençtiler ve hiç biri kask takmıyordu.  Hava soğuktu ama gençlerimiz aldırmıyordu ki herbirinin hızı olması gerekenden fazla idi.  Tabiki gençler gezmek isteyecek hakları ama bölgemizde bir çok kaza oldu, oluyor ve gençlerimiz yaralanıyor yada daha acısını hayatını kaybediyor. Kaş ilçemiz genelinde iş için yada gezmek için motor kullanıyoruz ve bu bizim için vazgeçilmez bir hal aldı.  Ama bende dahil kask alışkanlığını tam olarak edinemedik.!
   Trafikte Güvenlik: Bir Toplumun Sorumluluğu. Günümüzde ülkemizde ve ilçemizde çok popüler hale gelen scooter tarzı motorlar, şehir içi ulaşımda pratik ve ekonomik bir seçenek sunarken, güvenlik konularınıda beraberinde getiriyor. Özellikle kask kullanımının ihmal edildiği ve kötü yol şartlarının kazalara neden olduğu bölgelerde özellikle gençlerin karıştığı kaza sayıları dikkat çekici boyutlarda artıyor.
   Bu durumu ele almak, gençlerin ve toplumun güvenliğini sağlamak adına atılacak adımları tartışmak önem arz ediyor. İlk olarak, gençleri kask takma konusunda bilinçlendirmek ve bu alışkanlığı teşvik etmek için kampanyalar düzenlemek etkili bir çözüm olabilir. Aynı zamanda, okullar ve gençlik merkezleri gibi kurumlar aracılığıyla güvenli sürüş eğitimleri sağlanabilir. Ayrıca ailelere de büyük sorumluluk düşüyor.
   Yolların bakımının ve altyapının iyileştirilmesi de kaza riskini azaltabilir. Yetersiz yol şartları, scooter da dahil bütün taşıt kullanıcılarını tehlikeye atabilir, bu nedenle yerel yönetimlerin bu konuda daha fazla çaba göstermeleri gereklidir.
   Sonuç olarak, herkesin scooter başta olmak üzere taşıt kullanımında güvenliği sağlamak, bir toplumun ortak sorumluluğudur. Bilinçlendirme kampanyaları, eğitim programları ve altyapı iyileştirmeleriyle bu sorunların üstesinden gelmek ve azaltmak mümkündür. Güvenli bir ulaşım ortamı oluşturmak, özellikle gençlerin geleceğini korumak için hayati bir adımdır.Trafik cezalarına dayalı bir yaptırım sistemimin yeterli olmadığı anlaşılmıştır. Bu konuyla ilgili Kurumlar arası işbirliği ile acil eğitim ve bilinçlendime programlarına başlanmalıdır.
   Dileğimiz elimizde iken önlem alalım kimsenin canı yanmasın..