Demre ilçesinin  Toroslardaki en yüksek rakımlı mahallesi olan Belören'de, bu yıl 21'ncisi düzenlenen Belören (Muskar) Şenliği yapıldı.

   Demre Belediyesi'nin katkılarıyla Belören Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen Muskar Şenliği'ne; Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nail Kamacı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Ütğm. Mücahit Yılmaz, İlçe Müftüsü Kemal Akpınar, Kepez Belediye Meclis Üyesi Ahmet Paksoy, Belören Mahallesi Muhtarı Murat Kayak, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İlçe Müftüsü Kemal Akpınar açılış duasını ettikten sonra, Burdur Yöresi Sipsi Ekibi bir konser verdi. Teke yöresi, halk türküleri çalındı. Ardından 24. Dönem Muğla Milletvekili ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolga Çandar sahne aldı. Tolga Çandar çaldığı türkülerle, oyun havalarıyla katılımcıları coşturdu. Şenliğe katılanlara yöreye özgü katmer ikram edilirken aynı zamanda birçok vatandaş evlerinden getirdiği kumanya ve malzemeler ile hafta sonu tatilini şenlik alanında piknik yapıp, eğlenerek geçirdi.

BÜYÜKŞEHİR’DE DEĞİŞİM RÜZGARI BÜYÜKŞEHİR’DE DEĞİŞİM RÜZGARI

   21.Geleneksel Muskar Şenliği’nde söz alan Demre Belediye Başkanı Fahri Duran yaptığı konuşmada; “Doğasına dokunulmamış, havası tertemiz olan Muskar Mahallemizde böylesine güzel bir şenliği yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Mahallemizin en büyük sorunu ulaşım ve içme suyu sorunudur. Göreve geldiğimiz vakitten bu yana içme suyu probleminin nedeni ve çözümü üzerine gerekli araştırmaları yaptık. Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı gerekli çalışmalarla komşu ilçemiz Finike’den getirilecek olan bir şebeke hattıyla Belören Mahallemizin içme suyu sorununu 6 ay kadar kısa bir süre içerisinde çözeceğiz.

Belören’in, miadı dolmuş olan asfaltlarını da yine görevimiz süresi içinde yenileyip hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Muskarlı hemşehrilerime ve muhtarım Musa Kayak’a katkıları ve güzel ev sahipliği için minnettarım.” Dedi.

Editör: ADEM AYDIN